Κλοπή 6300 € από άτομο της Εκκλησίας σε Ι. Ναό του Πύργου

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τους κόλπους της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, η δράση ενός ατόμου που κινείται στο χώρο της Εκκλησίας και που όπως αποδείχθηκε είχε πολύ μακρύ χέρι…

Το περιστατικό που αναφέρουμε συνέβη λίγο μετά το Πάσχα σε Ιερό Ναό του Πύργου, όπου ο φερόμενος ως δράστης γνώριζε τα κατατόπια και λόγω προηγούμενης θητείας του εκεί είχε και τα κλειδιά, για να μπορεί να κινείται άνετα σε κάθε χώρο, ενώ σήμερα υπηρετεί σε άλλη περιοχή.

Έτσι παρότι πλέον δεν είχε κάποια σχέση με τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό, έχοντας τα κλειδιά, είχε πρόσβαση και στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο και άδειασε αφού – σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr – πήρε το ποσό των 6300€.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή δύο ημέρες μετά και οι υπεύθυνοι του ιερού ναού ενημέρωσαν άμεσα το Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και την Αστυνομία που κλήθηκε να εντοπίσει το δράστη της κλοπής.

Από την έρευνα που διενήργησε το προσωπικό της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, εντόπισε τον δράστη επιβεβαιώνοντας τις κινήσεις του και από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ο δράστης προσήχθη και σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχθηκε τις πράξεις του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και μέρος του ποσού που έκλεψε το οποίο επιστράφηκε στους υπεύθυνους του Ιερού Ναού.

Η υπόθεση αναμένεται να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης…

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού που διαπράχθηκε πριν από οκτώ ημέρες σε Ιερό Ναό του Πύργου Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος στις 5-5-2022 το βράδυ, εισήλθε σε Ιερό Ναό και αφαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο, που βρισκόταν στο εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των (6.300) ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν μεθοδικές έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση του κατηγορούμενου, ο οποίος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Ο άνδρας παρέδωσε στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των (3.995)  ευρώ, ως μέρος των κλεμμένων χρημάτων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον εφημέριο του Ιερού ναού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

ilialive.gr

Διαβάστε ακόμα