Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη πανηγύρισε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας, την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη Ηρακλείου Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρθολομαίο Βογιαντζόγλου, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίο Τριαλωνάκη, τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Τσαγκούρη, τον Πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου και τον Ιεροδιάκονο της Μητροπόλεως π. Ιάκωβο Κωνσταντίνου.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Απαμείας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τις αρετές του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου, τονίζοντας πως ο Άγιος διακρινόταν και αποτελούσε πρότυπο ταπεινώσεως και ανιδιοτελούς αγάπης. Επίσης, απευθυνόμενος στους πιστούς, τους παρακίνησε να ακολουθήσουν τα ίχνη των Αγίων της Εκκλησίας για να κατορθώσουν να εισέλθουν στην Βασιλεία των Ουρανών. Συνάμα, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για την φιλοξενία στην πανήγυρη, αλλά και την αγάπη του. Τέλος, ευχαρίστησε τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανό Μίχο για την οργάνωση της πανηγύρεως, της μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου, την αγάπη και την στήριξή του, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Βυζαντινό Χορό του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης για την διακονία του στο αναλόγιο.

Να σημειωθεί, ότι χθες το απόγευμα ο Επίσκοπος κ. Παΐσιος εκόμισε τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στην Μονή, το οποίο και προσέφερε εκ μέρους του Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσενίου.

Διαβάστε ακόμα