Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση της Εικόνος της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι

Του Γιώργου Φερδή

Με την λιτανεία στους δρόμους Γαλατσίου ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης στον Δήμο Γαλατσίου.

Στη λιτανεία και στον Μεθέορτο Εσπερινό προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Μετά από 2 χρόνια κλεισμένοι λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό πλήθος κόσμου ακολούθησε την λιτανεία στους δρόμους της ενορίας αλλά και κόσμος στα μπαλκόνια με αναμμένα κεριά όπου έψαλλαν και το απολυτίκιο της Αγίας.

Στο τέλος της λιτανείας κόσμος και κλήρος έψαλλαν τον εθνικό ύμνο μπροστά από την εκκλησία. Ο π. Βαρνάβας μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να βάλουν ως σκοπό της ζωής, να έχουν τον άρχοντα της ειρήνης τον Χριστό κέντρο της ζωής τους.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Τίτος Γαρεφαλάκης ευχήθηκε σε όλους και ιδιαίτερα στον Πρωτοσύγκελλο να έχει ως προστάτιδα του η Αγία Ειρήνη, ενώ ευχήθηκε στον κόσμο λέγοντας πως μετά από δυο χρόνια σιωπής η Αγία Ειρήνη βγήκε στους δρόμους του Γαλατσίου.

Διαβάστε ακόμα