Μια ιστορική ημέρα για την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης

Την Κυριακή, 29 Μαΐου,οι ελληνορθόδοξοι πιστοί της Πέρθης γιόρτασαν τα επίσημα Εγκαίνια των νέων γραφείων και χώρων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης και των εγκαταστάσεων του Οργανισμού «Βασιλειάδα».

Παρών στην ιστορική αυτή ημέρα για την Εκκλησία και τον Ελληνισμό της Δυτικής Αυστραλίας, ήταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, παρουσία 200 και πλέον παρευρισκομένων.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βασιλειάδας», Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Εμμανουήλ Σταματίου, καλωσόρισε όλους εκ μέρους της Διευθύνουσας Συμβούλου του Οργανισμού και περιέγραψεόλα τα στάδια τουταξιδιούτο οποίο οδήγησε σε αυτή τη σημαντική στιγμή για την Αρχιεπισκοπή και τη «Βασιλειάδα».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Πέρθης, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του έργου, στα τρέχοντα δεδομένα και στα μελλοντικά σχέδια.

Τον κύκλο των χαιρετισμών έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ένα τόσο μεγάλο έργο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο με τη χάρη και το θέλημα του Θεού.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, μαζί με την Πρόξενο της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της «Βασιλειάδας», κ. BethanieD’Amico, έκοψαν την κορδέλα των Εγκαινίων.

Ακολούθησε η παράθεση επίσημου δείπνουστη μεγάλη Αίθουσα Συνεδριάσεων των νέων εγκαταστάσεων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειαςκαι μετά το δείπνο ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στονέο κτιριακό συγκρότημα, καθώς και στην πρόσφατα ανακαινισθείσα εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να δει και να μελετήσει σχέδια σχετικά με πιθανά μελλοντικά έργα της Αρχιεπισκοπικής ΠεριφέρειαςΠέρθης.

Το σημαντικό αυτό γεγονός των Εγκαινίων σηματοδότησε μια ιστορική στιγμή για τη ζωή και το μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δυτική Αυστραλία.

Διαβάστε ακόμα