Ο Μητροπολίτης Ύδρας στον Ι. Ν. Αγ. Μυροφόρων & Νικοδήμου της Ι. Μ. Ιλίου

Στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου Αγίων Αναργύρων, ιερούργησε την Κυριακή των Μυροφόρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρα. 

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από το Ιερατείο του Ναού, τον Πρωτοσύγγελο τής Ι.Μ. Ύδρας π. Νεκτάριο Δαρδανό και τον Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Ιλίου π. Αγαθάγγελο Κόκλα, τέλεσε την Θεία Λειτουργία μέσα σε κλίμα ιεροπρέπειας και κατανύξεως, κηρύττοντας τον Θείο Λόγο.

Συνοπτικά αναφέρθηκε στο σωτηριολογικό μήνυμα της Αναστάσεως, αναπτύσσοντας τον Κατηχητικό Λόγο του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι, ο Αναστάντας Χριστός, όπως απομάκρυνε τον λίθο προς την Ανάσταση του, έτσι μπορεί να απομακρύνει και τα λιθάρια της καρδιάς του κάθε ανθρώπου ώστε να τον οδηγήσει στην Ανάσταση.

Το Απόγευμα τελέστηκε μεθέορτος Εσπερινός κατά τον οποίο  ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας και ο Παρακλητικός κανόνας των Αγίων με την συμμετοχή της γυναικείας Χορωδίας του Ι.Ναού.

Διαβάστε ακόμα