Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος στη «μαύρη λίστα» της Κομισιόν

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος είναι ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία η Κομισιόν θέλει να επιβάλει κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό αποκαλύπτει έγγραφο που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η είδηση πως ο πατριάρχης Μόσχας θα είναι ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία θα επιβληθούν κυρώσεις έρχεται λίγη ώρα αφού η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το έκτο πακέτο μέτρων κατά της Ρωσίας, μεταξύ αυτών το εμπάργκο στο πετρέλαιο.

Ο νέος κατάλογος, ο οποίος πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβάνει 58 πρόσωπα, ανάμεσά τους πολλούς Ρώσους στρατιωτικούς αλλά και τη σύζυγο, την κόρη και έναν γιό του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε αυτόν περιλαμβάνεται και ο επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor, ο Αντρέι Λίποφ.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου σε χώρες της ΕΕ και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων.

Πάνω από 1.000 πρόσωπα έχουν ήδη ενταχθεί στην ευρωπαϊκή «μαύρη λίστα».

Ο πατριάρχης Κύριλλος, “ένας επί μακρόν σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει γίνει ένας από τους κυρίαρχους υποστηρικτές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”, υπογραμμίζεται στο έγγραφο.

Ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος έχει αυξήσει τα κηρύγματά του που υποστηρίζουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στις 27 Φεβρουαρίου, έκανε λόγο για έναν αγώνα κατά των «δυνάμεων του κακού» που αντιτίθενται στην ιστορική «ενότητα» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

newsit.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin