Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου

Του Γιώργου Φερδή

Γέμισαν οι Ναοί πιστούς μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγο του κορονοϊού.

«Η συνείδηση της Εκκλησίας μας είναι η αιωνιότητα μέσα από την χάρη των Αγίων μας» σημείωσε ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα στην περιοχή του Ζωγράφου όπου τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η κοσμοσυρροή από πιστούς δηλώνει την αγάπη του κόσμου για τον λαοφιλή Άγιο Θεράποντα.

Των εορταστικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος. Στον λόγο του ο Επίσκοπος Ωρεών στον Εσπερινό αναφέρθηκε για τα χαρακτηριστικά του Αγίου και το πως “αντλούμαι ζωή όσοι μετέχουμε στη ζωή του Χριστού». «Ο Άγιος δεν λύγισε μπροστά στο θάνατο» τόνισε ο κ. Φιλόθεος ενώ συνέχισε «Εκείνος που ζει με τον Θεό δεν θα γνωρίσει τον θάνατο». Κατά τη Θεία Λειτουργία τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χατζηαντωνίου, Γραμματέας της συνοδικής επιτροπής τύπου.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου που τίμησε την πανήγυρη του ναού ως ιερουργός και του ευχήθηκε ο Άγιος να σκεπάζει τα βήματα του για το μέλλον. Θερμές ευχαριστίες μετέφερε στον πιστό λαό που χθες και σήμερα βούλιαξαν τον περίγυρο του ναού μετά από δυο χρόνια παύσης για την πρόληψη του κορονοϊού.

Οι ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από το website του ναού https://ag-therapon-zografou.gr και το κανάλι στο YouTube https://youtube.com/user/AGTHERAPON δίνοντας την δυνατότητα να μεταφερθεί η ευλογία του Αγίου στους πιστούς που δεν μπορούν να βρίσκονται στις εκδηλώσεις!

Διαβάστε ακόμα