Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Νεομ. Δημητρίου στο Μερκοβούνι Τρίπολης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε Αναστάσιμο κλίμα εορτάσθηκε σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μερκοβουνίου Τρίπολης, η μνήμη του ενός εκ των δύο Πολιούχων της πόλεως, Νεομάρτυρος Αγίου Δημητρίου.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη Ηρακλείου Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρθολομαίο Βογιαντζόγλου, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίο Τριαλωνάκη, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανό Μίχο, τον Πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου και τον Ιεροδιάκονο της Μητροπόλεως Μαντινείας π. Ιάκωβο Κωνσταντίνου. Συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβ. μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Παΐσιος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την άδεια κι ευλογία να συμμετάσχει στην Πανήγυρη, ομίλησε για τις εορτάζουσες Μυροφόρες και τους Αγίους Νικόδημο και Ιωσήφ. Επίσης, αναφέρθηκε στην τόλμη και την αγάπη των Μυροφόρων και των Νεομαρτύρων, ιδιαίτερα δε του εορτάζοντος Αγίου Δημητρίου προς τον Χριστό, οι οποίοι αψήφισαν τον φόβο και οδηγήθηκαν στο μαρτύριο.

Προ της Απολύσεως ο Εφημέριος του Ναού π. Γερμανός ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Απαμείας και τους πατέρες από την Ι. Μονή Επανωσήφη για την τιμητική τους παρουσία στην Πανήγυρη του Νεομάρτυρος Δημητρίου.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία προσκυνώντας την Τιμία Κάρα του Νεομάρτυρος Δημητρίου.

Διαβάστε ακόμα