Τα Ιερά Λείψανα των Νεομ. Δημητρίου και Παύλου λάμπρυναν την Τρίπολη

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, ο Μεθέορτος Εσπερινός των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ενώ κατά την Λιτάνευση προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, συνλιτανευόντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Κατά την πάνδημη λιτάνευση των χαριτοβρύτων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των εορταζόντων Αγίων ανά τις οδούς της Τρίπολης, συμμετείχε πλήθος πιστών.

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα του 11ου ΣΠ και της 124 ΠΒΕ, η μπάντα της ΔΙ.ΚΕ Πελοποννήσου, και η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς και τις Τοπικές Αρχές, τονίζοντας ότι οι Νεομάρτυρες ήταν οι πρώτοι αντιστασιακοί απέναντι στη λαίλαπα των Οθωμανών που το αίμα τους προετοίμασε τον ξεσηκωμό του Γένους. Τέλος, επικαλέσθηκε τη χάρη των Νεομαρτύρων για την Τριπολιτσά και ζήτησε το πνεύμα τους να διαποτίζει τον σημερινό Έλληνα και ολόκληρο το Έθνος.

Διαβάστε ακόμα