Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων

Χθες, το απόγευμα 12 Ιουνίου 2022 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων και προεξήρχε της Λιτανείας που επακολούθησε στο τέλος του Εσπερινού.

Πριν τα απόστιχα ομίλησε στους πιστούς παίρνοντας αφορμή από τον στίχο ενός τροπαρίου των εσπερίων που αναφέρει ότι το Άγιο Πνεύμα: “Όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας” και εξήγησε πως γίνεται αυτή η συγκρότηση και σύνθεση στην διάρκεια των αιώνων. Η χάρις του Αγίου Πνεύματος βαπτίζει τους πιστούς, τους μυρώνει χρίζοντάς τους μέλη της Εκκλησίας, που είναι το Θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού παρατεινόμενο στους αιώνες και δίδει τα χαρίσματα στους πιστούς – κληρικούς και λαϊκούς – που καλούνται να τα καλλιεργήσουν ώστε να αποτελέσουν ενωμένει την κοινωνία των Αγίων και των τέκνων του Θεού.

Μετά την λιτανευτική πομπή επακολούθησε αρτοκλασία στο προαύλιο του Ιερού Ναού στο τέλος της οποίας ο Μητροπολίτης επήνεσαι τον Πρόεδρο και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου καθώς και τους εθελοντές για την προετοιμασία και διεξαγωγή της ακολουθίας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν παρόντες ο Υπουργός κ. Πέτσας, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, τον οιποίο συνόδευαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Την όλη Ακολουθία παρακολούθησε πλήθος πιστών σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα.

Διαβάστε ακόμα