Χειροτονίες Πρεσβυτέρων από τον Επίσκοπο Μαλάουι

Με τη χάρη του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ του Παπά και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ τελέστηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο δύο εις πρεσβύτερον χειροτονίες διακόνων της επισκοπής.

Η πρώτη χειροτονία έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στον Ι Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Μπλαντάιρ όπου ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε πρεσβύτερο το διάκονο π Παΐσιο Chikoti, έγγαμο κληρικό, πατέρα δύο παιδιών. Ο π Παΐσιος πρόκειται να αναλάβει εφημέριος στον ναό της Γεννήσεως Χριστού στο Τσικουάουα, ο Ναός αυτός μάλιστα χτίζεται και πρόκειται εντός ολίγων ημερών να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανέγερσης του. Ο Θεοφιλέστατος ήταν πλαισιωμένος από τους κληρικούς που διακονούν στην πόλη του Μπλαντάιρ και τους διακόνους της επισκοπής. Στο τέλος της Θ Λειτουργίας χάρισε στο νέο πρεσβύτερο μία εικόνα του Αγίου Παϊσίου, του οποίου το όνομα φέρει και του ευχήθηκε ο Άγιος να τον συντροφεύει στα νέα του βήματα στην ιερατική διακονία.

Η δεύτερη χειροτονία έγινε την επόμενη μέρα Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στον Ι Ναό της Αγίας Αικατερίνης. Αυτή την ημέρα ήταν έντονη η νοητή παρουσία του Πατριάρχη μας, μιάς και στις 8 Ιουνίου εορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη αλλά και γιατί το Ναό της Αγίας Αικατερίνης εγκαινίασε ο ίδιος πριν από δυόμιση περίπου χρόνια. Ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε εκεί το π Βασίλειο Chome, έγγαμο κληρικό πατέρα τριών παιδιών. Ο π Βασίλειος μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει έντονη ιεραποστολική εργασία και θα συνεχίσει τη διακονία του ως πρεσβύτερος πλέον στην ενορία της Αγίας Τριάδος, στην πρωτεύουσα του Μαλάουι Λιλόνγκουε.
Τους ευχόμαστε η Χάρις Του Θεού με τις ευλογίες του Πατριάρχη μας να τους κατευθύνουν πάντα σε έργα πίστεως και αγάπης.

Διαβάστε ακόμα