Εννεάμηνο μνημόσυνο της μητέρας του Επισκόπου Μαλάουι

Με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ του Παπά και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Μπλαντάιρ του Μαλάουι, την Κυριακή 19 Ιουνίου, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαλάουι  κ. Φώτιο, το εννεάμηνο μνημόσυνο της μητέρας του Ευαγγελίας.

          Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο Λόγο. Παρευρέθηκαν πολλά μέλη της Ελληνικής κοινότητας  και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας όλοι μαζί συμμετείχαν στον πρωινό καφέ με κεράσματα που είχαν φέρει οι κυρίες της κοινότητας για να τιμήσουν την  ημέρα.

          Η μακαριστή Ευαγγελία Χατζηαντωνίου αγαπούσε ιδιαίτερα την ιεραποστολή, είχε επισκεφτεί, αν και σε προχωρημένη ηλικία, την Τανζανία, ενώ ήταν και ευεργέτιδα  της . Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι δέχτηκε αγόγγυστα την αφιέρωση του παιδιού της τόσο στο μοναχισμό, αρχικά και κατόπιν στην ιεραποστολή.

          Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 20 Ιουνίου, ο Θεοφιλέστατος δώρησε, στη μνήμη της μητέρας του, δύο ποδήλατα στους δύο νεοχειροτονημένους ιερείς της επισκοπής, τον π Βασίλειο και τον π. Παΐσιο. Τα ποδήλατα για τους ιερείς του Μαλάουι αποτελούν το συνηθέστερο μεταφορικό μέσο για τις ιεραποστολικές τους περιοδείες. Διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα  και με αυτό μπορούν να φτάνουν και στις πιο απόμακρες περιοχές της ενορίας τους.

           Είθε ο Θεός της Αγάπης να δώσει, αφ ενός μεν ανάπαυση στην ψυχή της, αφ ετέρου, με τις ευχές της, η Ιεραποστολή στο Μαλάουι να έχει πλούσια καρποφορία.

Διαβάστε ακόμα