Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του ΙΠΕ στην Ι. Μ. Ζιχνών

Μετά «χαρᾶς μεγάλης», την επομένη της Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, την Παρασκευή 3η Ιουνίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νέας Ζίχνης, έλαβε χώρα η απονομή των πιστοποιητικών επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τίτλο « Συμβουλευτική σε Σύγχρονα Ζητήματα », στους συμμετέχοντες Κληρικούς και στα λαϊκά στελέχη των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Η εν λόγω εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτού Διευθυντού του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως [Ι.Π.Ε.] της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεολόγου Αλεξανδράκη και του επιχωρίου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των εκπαιδευθέντων στο πεδίο της Συμβουλευτικής σε Σύγχρονα Ζητήματα.Την ευθύνη του συντονισμού του προγράμματος εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου είχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Βαμβακίδης, ο οποίος τυγχάνει και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως.

Στην ομιλία του, ο Πανοσιολογιώτατος π. Θεολόγος Αλεξανδράκης μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου. Κατόπιν, αφού επαίνεσε την ολόθυμη συμμετοχή και τις συνθετικές εργασίες όσων παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, ανέπτυξε με ενάργεια την ουσιαστική συμβολή και το σκοπούμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως [Ι.Π.Ε.]  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών όσον αφορά τόσο στην πίστη και στη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας σήμερα, όσο και στην πνευματική και διοικητική συγκρότηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Μητροπόλεων αυτής.

Πιο αναλυτικά, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε. επεσήμανε ότι η προσφερόμενη κατάρτιση παρέχει το υπόβαθρο και τα εννοιολογικά εργαλεία στους Κληρικούς και στους πιστούς, ώστε μέσα στις δαιδαλώδεις συγκυρίες του σύγχρονου κόσμου να ακολουθείται, να κηρύσσεται και να ομολογείται η ορθόδοξη πίστη με ορθοπραξία, γνώση και σύνεση. Κατέληξε δε πως η έμπρακτη εφαρμογή της κατάρτισης αυτής οδηγεί στην κατανόηση της ουσιαστικότερης αλήθειας, που δεν είναι άλλη από Τον Ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό, ενώ  αποτελεί και  χειραγωγό προς την εν Χριστώ ζωή˙ ζωή αγάπης, κοινωνίας εν Χριστώ, σεβασμού και αλληλοπεριχωρήσεως.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, προ της απονομής των πιστοποιήσεων, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και ευχαρίστησε θερμά, εκ μέρους ολοκλήρου του πληρώματος  της Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως [Ι.Π.Ε.] της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη για την εκπαιδευτική προσφορά, την εν Χριστώ αγάπη και κοινωνία, τον συμβουλευτικό και διδακτικό επιστηριγμό, που εκφράστηκε κατά τα σεμινάρια του προγράμματος και συνεπακόλουθα για την συμβολή με αυτόν τον τρόπο στο ποιμαντικό, διοικητικό και λοιπό έργο της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιήσεων και την ανοικτή διαλογική επικοινωνία του π. Θεολόγου Αλεξανδράκη με τους Κληρικούς και μη του πληρώματος της Μητροπόλεως που έλαβαν μέρος στο Πρόγραμμα για την αξία της εκπαίδευσης αυτής και το πνεύμα μαθητείας και ταπεινώσεως που προσφέρει. Τέλος, όλοι οι παριστάμενοι ευχαρίστησαν εγκάρδια τον π. Θεολόγο, δεσμευόμενοι να παρακολουθήσουν νέες ενδιαφέρουσες ενότητες από την νέα εκπαιδευτική χρόνια. Δόξα Τῷ Θεῷ!

Διαβάστε ακόμα