Η Εξόδιος Ακολουθία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα

Την Τρίτη,31 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςμετέβη στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Αιγάλεω Αττικής, όπου με την κυριαρχική άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Νικαίας κ. κ. Αλεξίου και πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Στυλιανό Παντελή και Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Νικόλαο Καγιαρό, ως και Ιερέων εκ της Κορινθίαςτέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Διονυσίας Τετράδη, μητρός του Αστυνομικού Διευθυντού Κορινθίας κ. Χαράλαμπου Τετράδη.

Στον επικήδειο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε, στην Αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε,επισημαίνοντας την ιδιαιτερότητα των Χριστιανών να αντιμετωπίζουμε τον θάνατο με την προοπτική της Αναστάσεως, αφού κατά τον Απόστολο Παύλο: «εἰδὲΧριστὸςοὐκἐγήγερται, ματαία ἡ πίστιςὑμῶν» (Α’ Κορ. ιε,17). Η Εκκλησία μας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι Εκκλησία της Αναστάσεως και δεν υπάρχει άλλη θρησκεία, που να είναι τόσο συμφιλιωμένη με τον θάνατο, από την Ορθόδοξο Πίστη μας που εδραιώνει την πεποίθηση ότι:«ἐάν τε οὖνζῶμενἐάν τε ἀποθνήσκωμεν, τοῦ Κυρίουἐσμέν»(Ρωμ. ιδ, 8). Αναφερόμενος στην θανούσα την χαρακτήρισε καλή και στοργική μητέρα, που με κόπους μεγάλωσε τα παιδιά της και έδωσε στην κοινωνία καλά και άξια τέκνα με πρώτο τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή της Κορινθίας μας, με τον οποίο έχουμε άριστη και αγαστή συνεργασία. Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να της χαρίσει τον Παράδεισο και ζωή την αιώνιο,  στους δε «οικογενείς», τα παιδιά και τα εγγόνια της παρηγοριά.Στην Εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής και η σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη και άλλοι εκ των Αρχών του Νομού και της πόλεως.

Την ίδια ημέρα και στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κοιμητήριο «Παπάγου», τελέσθηκε υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θαυμακού κ. Ιακώβου, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ως εκ προσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου β΄, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου ως εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου, ο οποίος αδυνατούσε να παραστεί, λόγω της ταυτοχρόνου τελέσεως της Εξοδίου Ακολουθίας της μητρός του Αστυνομικού Διευθυντού Κορινθίας, και με την παρουσία σύσσωμης της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπροσώπων των Πολιτικών Αρχών,η Εξόδιος Ακολουθία του εκ Πουλίτσης Κορινθίας καταγομένου, και συγγενούς του αοιδίμου Πνευματικού Πατρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη), ιερολοχίτη και καταδρομέα Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης άγιος Θαυμακού μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο δε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος ανέπτυξε την δράση του μακαριστού και δαφνοστεφούς Στρατηγού ευχηθείς όπως άπαντες οι Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού διακρίνονται για την φιλοπατρία, την ανδρεία και την εμμονή εις τα Πάτρια, κατά την σταδιοδρομία τους, όπως ο υπεραιωνόβιος Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

Διαβάστε ακόμα