Ηγουμένη κλείδωσε έξω τις μοναχές της Μονής!

Αναστάτωση σε γυναικείο μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου της Κύπρου – Η ηγουμένη του μοναστηριού κλείδωσε έξω τις μοναχές, ενώ φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται ούτε στις εκκλήσεις του Μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο “Σίγμα” ο Μητροπολίτης Λεμεσού, «είναι απαράδεκτη αυτή κατάσταση αλλά δυστυχώς η Ηγουμένη της Μονής αρνείται να ανοίξει την πόρτα να εισέλθουν οι μοναχές μέσα. Προσπάθησα επανειλημμένα να επικοινωνήσω, δεν μου απαντούν τα τηλέφωνα και τα γραπτά μηνύματα, ενώ σε επιστολή μου απάντησαν άλλα των άλλων. Δεν με λαμβάνουν υπόψη, έχω και εγώ μεγάλη δυσκολία».

Σε ερώτηση για ποιο λόγο γίνονται αυτά ο Πανιερώτατος παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει, αφού η Ηγουμένη δεν απαντά. «Δυστυχώς πρέπει να κινηθεί η εκκλησιαστική δικαιοσύνη, να γίνουν οι κανονικές διαδικασίες και η διεξαγωγή ανακρίσεων. Συνολικά πρόκειται για οκτώ μοναχές, με τις τέσσερις να βρίσκονται εκτός Μονής».

Επίσης, μια από τις μοναχές που βρίσκεται εκτός της Μονής, είπε ότι άλλαξαν τις κλειδαριές στις πόρτες, ενώ κατήγγειλε ότι δεν τους έδιναν φαγητό. Επίσης, μια άλλη μοναχή αρκέστηκε να αναφέρει ότι η Ηγουμένη «ότι θέλει κάμνει».

Υπενθυμίζεται ότι η μοναχή Καλλίστη μετέβη και χθες στο μοναστήρι με την αστυνομία, αλλά και πάλι δεν της άνοιξαν.

Οι μοναχές καταγγέλλουν επίσης εξευτελιστικές συμπεριφορές σε βάρος τους. «Εν μας εδιούσαν να φάμε αλλά ούτε παράπονα έκανα ούτε τίποτα. Εν τζιαι ενδιαφέρονται αν είμαστε άρρωστες ή τίποτα άλλο, αλλά εν τζιαι είχα παράπονο, πρόβλημα».

ekriti.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin