Πανήγυρις του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στα Μέγαρα

Με ιδιαίτερη χαρά και παρουσία χιλιάδων πιστών τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο εντός της Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Αγίου Βλασίου Μεγάρων.

Ο θαυματουργός και οικουμενικός Άγιος τιμήθηκε από τους πιστούς της Μητροπόλεως Μεγάρων καθώς και από πιστούς ανθρώπους που προσήλθαν από ολόκληρη την Αττική και εκτός αυτής.

Το βράδυ τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, με την αφορμή της πανηγύρεως στην Μονή πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο ο αγιασμός για τα θυρανοίξια στο νεόδμητο Παρεκκλήσιο που κατασκευάστηκε εντός της Μονής στην μνήμη όλων των σύγχρονων Αγίων της Εκκλησίας μας.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Καθηγούμενου Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Δρίτσα, τον π. Γερμανό Σταμπέλο, τον π. Μιλτιαδη Σνίτσελ και τον διάκονο Σεραφείμ Σιγιάννη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η παράκληση του Αγίου.

Η μνήμη του τιμάται επί 13 συναπτά έτη στην Ιερά Μονή και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εορτασμούς Αγίου στην Αττική, κόσμος από όλη την Ελλάδα προσέρχεται και εναποθέτει ευχαριστίες για τις ευεργετικές δωρεές και τα θαύματα του Αγίου.

Διαβάστε ακόμα