Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ι. Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, εφέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο περικαλλής Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, στο κέντρο της πόλης, στον οποίο προσήλθαν εκατοντάδες ευσεβείς πιστοί για να τιμήσουν την Ανάληψη του Σωτήρος εις τους Ουρανούς και να προσκυνήσουν την Ιερή Του Εικόνα.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 16 Μαΐου, το απόγευμα έγινε η τελετή Αποδόσεως του Πάσχα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας). Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, ο οποίος και ομίλησε.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ενώ της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Συμμετείχαν επίσης οι προμνημονευθέντες Αρχιερείς, ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, Ιερείς και Ιεροδιάκονοι.

Τον θ. λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Αράπης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να σημειωθεί ότι το βράδι της παραμονής προς την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Αγρυπνία με Όρθρο και Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, Ιεράρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος εφησυχάζει στην Κατερίνη.

Διαβάστε ακόμα