Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Κορίνθου Απόστολο Παύλο

Κόρινθος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 η Κόρινθος, τον Πολιούχο και Προστάτη της Πρωτοκορυφαίο Απόστολο των Εθνών Παύλο.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του εορτάζοντος Αγίου, τελέσθηκε νωρίς το πρωί η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Ακολούθως τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Λευκάδος κ. Θεοφίλου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, Λήμνου κ. Ιεροθέου, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και Κορίνθου κ. Διονυσίου. Συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος παρέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ανέφερε ότι σήμερα εορτή του Απόστολου Παύλου, καυχώνται η Ελλαδική Εκκλησία, η τοπική Εκκλησία της Κορίνθου, αλλά και ολόκληρη η πατρίδα μας. Ο Απόστολος Παύλος καυχήθηκε σε όλα τα έθνη για τον Θεό του και τον Ιησού Χριστό, αλλά και γιατί ο Θεός του είναι ο δημιουργός του σύμπαντος κόσμου. “Ο Απόστολος Παύλος καυχήθηκε για την αγάπη του Θεού του στον κόσμο, γιατί ένεκα αυτής της αγάπης ο Θεός ταπεινώθηκε για την σωτηρία του ανθρώπου και σκόρπισε παντού θεραπείες και ιάσεις, ανέβηκε στο Σταυρό δίνοντας το Τίμιο Αίμα του”, τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, ανέφερε κατά τον Απόστολο Παύλο ότι τα σώματά μας είναι ναοί του Αγίου Πνεύματος – Εκκλησία, που ανήκουν στο σώμα του Χριστού, μια οικουμενικότητα, η οποία δεν είναι συνοθύλευμα πολλών θρησκειών, αλλά έχοντας έναν Ποιμένα τον Χριστό. “Εμείς καυχόμεθα για τον Χριστό, όπως ο Απόστολος Παύλος ή μήπως καυχιόμαστε για πράγματα που δεν πρέπει να καυχώμαστε;” κατέληξε. Τέλος, ευχαρίστησε και εκ μέρους των παρευρισκόμενων Αρχιερέων τον οικείο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο για την πρόσκληση του στην χαρά της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και του ευχήθηκε κάθε καλό στην ποιμαντική του Διακονία.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τον πιστό λαό που λάμπρυναν με την παρουσία τους την μεγάλη εορτή, απένειμε τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και στα μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Απόστολο Παπαφωτίου και Γεώργιο Πετρίτση για την προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία.

Πλήθος πιστών από την Κορινθία, αλλά και τους γύρω νομούς συνέρρεαν κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να λάβουν την χάρη του Αποστόλου Παύλου.

Διαβάστε ακόμα