Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Δωροθέου, Eπισκόπου Τύρου, στη Σύρο, το όνομα του οποίου φέρει ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Απόψε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμούπολης, τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, συγχοροστατουντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και του εορτάζοντος Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου.

Παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού, εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας, Ιερείς από διάφορες περιοχές της χώρας και της Σύρου.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος καλωσόρισε όσους Αρχιερείς αλλά και όσους ευγενώς προσήλθαν και ευχήθηκε τα έτη όλων να είναι Δωροθέια, δηλαδή πολλά και ευλογημένα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Θήρας αναφερόμενος στους 318 Πατέρες που συγκρότησαν την εν Νίκαια Α’ Οικουμενική Σύνοδο, οι οποίοι κήρυξαν και ομολόγησαν την πιστότητα της και γνησιότητα της θεότητας του δεύτερου προσώπου της Αγίας Τριάδας. Ένας από αυτούς υπήρξε και ο Άγιος Δωρόθεος. Προς τον Μητροπολίτη Σύρου αναφερόμενος, ευχήθηκε να είναι γνήσιος συνεχιστής του πατερικού φρονήματος και να τον χαίρεται τον ποίμνιο της πολυνησιακής Μητρόπολης που διαποιμαίνει.

Αύριο θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλειτειργο στον καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμούπολης.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμα