Πρώτη ημέρα δίκης για τον πρώην κληρικό με το βιτριόλι

Εφετείο Αθηνών – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Συνεχίστηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η εξ΄ αναβολής εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην κληρικού που επιτέθηκε σε Αρχιερείς με βιτριόλι κατά την διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου στο οποίο ήταν κατηγορούμενος. Μια πρωτοφανή υπόθεση η οποία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο για αρκετές ημέρες.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας οι Σεβ. Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, Γλυφάδας κ. Αντώνιος και Κηφισίας κ. Κύριλλος, οι οποίοι είχαν υποστεί σοβαρά δερματικά εγκαύματα, από την επίθεση.

Οι ως άνω Αρχιερείς υποστήριξαν ότι η αήθη επίθεση εναντίον τους αποτελεί απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου υποστηρίζει ότι η πράξη του πελάτη του αποτελεί σωματική βλάβη.

Συνάμα, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο πρώην κληρικός έχει διαγνωστεί με ψυχολογικά προβλήματα και έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Το δικαστήριο διέκοψε τη σημερινή συνεδρία ορίζοντας την συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας για τις 25 Ιουλίου 2022 στην Αίθουσα 4 του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

Προσοχή! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο!!

Διαβάστε ακόμα