Θυρανοίξια επισκοπικού Παρεκκλησίου στο Μαλάουι

Με τη χάρη του Αναστάντος Σωτήρος Ιησού Χριστού και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ του Παπά και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ τελέστηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, στην πόλη Μπλαντάιρ του Μαλάουι, στις 31 Μαΐου 2022, τα θυρανοίξια του επισκοπικού παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονα.  

          Το παρεκκλήσιο βρίσκεται στον αύλειο χώρο των γραφείων της επισκοπής, μπροστά σε μία από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους της πόλης. Ήταν ένα όραμα τόσο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη μας, ο οποίος στο συγκεκριμένο χώρο είχε τοποθετήσει θεμέλιο λίθο για την ανέγερση Ιερού Ναού πριν από χρόνια, όσο και του μακαριστού  π Ερμολάου Ιατρού ο οποίος  αγόρασε το οικόπεδο και ξεκίνησε την κατασκευή  των  γραφείων της επισκοπής.

          Ο περικαλλής αυτός ναός θα εξυπηρετεί τις καθημερινές λατρευτικές ανάγκες του προσωπικού των γραφείων της επισκοπής, των πιστών της περιοχής, των κληρικών , των υποψηφίων κληρικών, των κατηχητών και όλων όσοι κατά καιρούς θα φιλοξενούνται για επιμόρφωση στους ξενώνες της επισκοπής, που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.  

          Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε  στους δεκάδες ανώνυμους δωρητές που με το υστέρημά τους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου. Στον αγιορείτη γέροντα  του Κελιού του Αγίου Νεκταρίου μοναχό π Στέφανο.  Επίσης  στην “αδελφότητα ορθοδόξου εξωτερικής ιεραποστολής” Θεσσαλονίκης   που ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος  των εξόδων για την μεταφορά του ναού από την Ελλάδα στο Μαλάουι με δύο κοντέινερ. Ακόμη στους Έλληνες του Μαλάουι που βοήθησαν στην επίλυση πολλών διαδικαστικών θεμάτων που αφορούσαν την ολοκλήρωση των εργασιών. Και τέλος στον γενικό αρχιερατικό επίτροπο της επισκοπής Μαλάουι π Νικόδημο, ο οποίος πρόσφατα έχασε από αιφνίδιο θάνατο  τη αγαπητή από όλους μας πρεσβυτέρα Χριστίνα. Είθε ο φιλεύσπλαχνος και ελεήμων Θεός να αναπαύει στην αγκάλη Του τις ψυχές  του πατρός Ερμολάου και της πρεσβυτέρας Χριστίνας και από εκεί να πρεσβεύουν για την συνέχεια του Ιεραποστολικού έργου στο Μαλάουι.

Διαβάστε ακόμα