200η Επέτειος της ιστορικής Μάχης των Δερβενακίων

Εορτάστηκε χθες Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022, η διακοσιοστή (200η) επέτειος από την ιστορική μάχη στα Δερβενάκια, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι Εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ιστορικό Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγίου Σώστη στα Δερβενάκια, όπου φυλάσσεται και η Ιερά Εικόνα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, αφιέρωμα της οικογένειας Κολοκοτρώνη.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, τελέσθηκε από τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας, Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, τους Αιδεσ. π. Δημήτριο Ζούζια, π. Δημήτριο Καρυοφίλλα, π. Δημήτριο Τσιωτάκη και τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια επίσημη Δοξολογία στον περίβολο του Ιερού Ναού και στην συνέχεια και ενώπιον του ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη έλαβε χώρα Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Ανδρειωμένος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαρία – Ελένη Σούκουλη, η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Αναστάσιος Γκιολής και κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, οι Δήμαρχοι Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος και Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετρίτσης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και κάτοικοι του χωριού Αγίου Βασιλείου, στα όρια του οποίου βρίσκονται τα Δερβενάκια.

Διαβάστε ακόμα