Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μονή Νέου Στουδίου στον Αυλώνα Αττικής

Στις 17/7/2022 Κυριακή Πέμπτη από της Πεντηκοστής, που εορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Νέου Στουδίου στον Αυλώνα Αττικής την μνήμη των οσίων και θεοφόρων 451 Πατέρων της Δ´ εν Χαλκιδόνι Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Μονής και εχειροτόνησε εις διάκονον τον αδελφόν αυτής μοναχόν Δοσίθεον, συμπαραστατούμενος υπό πλειάδα κληρικών εγγεγραμμένων εις την Ιεράν Μονή και από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πριν την χειροτονία του π. Δοσιθεέου ο Σεβ. απηύθυνε σε αυτόν, αλλά και στο πολυπληθές εκκλησίασμα, πατρικό λόγο, ορμώμενος από το απόσπασμα του ιερού Ευαγγελίου της ημέρας, όπου ο απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος αναφέρεται στην διδασκαλία του Χριστού για την ανάγκη ο λύχνος της διδασκαλίας Του να μην κρύβεται “υπό τον μόδιον”, αλλά να στέκει στη θέση του, ώστε να φωτίζει όλη την οικία! Ομίλησε για την ανάγκη ο χριστιανός να έχει τη διδασκαλία του Ευαγγελίου ως “λύχνον τοις ποσί” του, ώστε όταν επιλεγεί από τον Χριστό για να γίνει διάκονος των μυστηρίων Του, όπως οι εορτάζοντες Πατέρες, να μπορεί να φωτίζει με την αλήθεια της πίστεως όλον τον οίκον, δηλαδή την Εκκλησία Του.

Απευθυνόμενος προς τον προς χειροτονία του ετόνισε ότι την ευαγγελική διδασκαλία, που έμαθε στα χρόνια της δοκιμής και της άσκησης του μέσα στην αδελφότητα, τώρα καλείται, παράλληλα με την συνέχιση του προσωπικού του αγώνα, να φωτίζει τον δρόμο όλων των προσκυνητών, οι οποίοι θα οδηγούν τα βήματα τους “κοπιώντες και πεφορτισμένοι” από τον αγώνα και την αγωνία της καθημερινότητας στο χώρο της Μονής προσδοκώντας να ξεδιψάσουν πνευματικά.

Στην συνέχεια ακολούθησε μέσα σε κλίμα κατάνυξης η χειροτονία, η οποία είναι και η πρώτη που τελείται στην Ιερά Μονή από της ιδρύσεώς της.

Μετά την διανομή του αντιδώρου οι αδελφοί της Ιεράς Μονής δεξιώθηκαν, στον κατάλληλο προς τούτο εξωτερικό χώρο της, το πολυπληθές εκκλησίασμα.


Στην τράπεζα, που παρατέθηκε το μεσημέρι για τους κληρικούς και τους συγγενείς του χειροτονηθέντος, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Ειρηναίος Μπουσδέκης τόνισε την ανάγκη της ταπεινής διακονίας του π. Δοσιθέου με υπακοή προς την Εκκλησία και την διδασκαλία της και ευχαρίστησε τον Σεβ. για την διαχρονική αγάπη του προς το μοναστήρι και τους αδελφούς του.

Διαβάστε ακόμα