Δήμαρχος Θέρμου στο Arxon.gr: “Αν δεν διχοτομηθεί η Μητρόπολη οι αντιδράσεις θα είναι περισσότερες”

Υπέρ της διχοτόμησης τάχθηκε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, μιλώντας στο Arxon.gr και στον Επαμεινώνδα Μανδρώνη.

Συγκεκριμένα ανέφερε, πως η μεγάλη έκταση της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας επιβάλει σήμερα την διχοτόμησή της και ως Δήμαρχος Θέρμου δηλώνει, ότι η προσάρτηση της επαρχίας του στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου θα δώσει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, δεδομένου ότι είναι όμοροι Δήμοι, έχουν κοινά συμφέροντα, θα αγωνιστούν για κοινά ζητήματα, όπως ο δρόμος Ναυπάκτου – Θέρμου και βεβαίως η διαποίμανση θα είναι πολύ καλύτερη με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, ο οποίος θα διαποιμαίνει και την περιοχή του Θέρμου.

Ομοίως εκτιμά, ότι και το Μεσολόγγι θα έχει ένα δικό του Μητροπολίτη που θα συνεχίσει το έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά και βεβαίως το Αγρίνιο, η μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και η περιοχή μαζί με την Αμφιλοχία και τον Άγιο Βλάσιο – που θα προσαρτηθεί στην Μητρόπολη Αγρινίου – είναι μια πάρα πολύ καλή γεωγραφική διαίρεση των Μητροπόλεων σε ολόκληρο το Νομό.

Με το σκεπτικό αυτό και ο Δήμαρχος Θέρμου και οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Ναυπάκτου και Αμφιλοχίας βρίσκονται στην ίδια κοινή γραμμή και θεωρεί, ότι όλοι τους εκφράζουν την πλειοψηφία των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας. Όσον αφορά αυτό που ακούγεται περί αντιδράσεων, ο κ. Κωνσταντάρας δηλώνει ότι δεν ισχύει, διότι άλλο είναι το έργο της Εκκλησίας και άλλο των αυτοδιοικητικών και πολιτικών και κάνει σαφές ότι η αντίδραση θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν δεν διχοτομηθεί από το να διχοτομηθεί.

«Με αυτές λοιπόν τις σκέψεις είμαι αναφανδόν υπέρ της διαίρεσης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Διαβάστε ακόμα