Εορτή της Αγίας Παρασκευής Ανακάσης Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Ανακάσης, του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Αττικής, ιερούργησε σήμερα 26 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας πλαισιώμενος από ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας στο κήρυγμα του αναφέρθηκε αφενός μεν στην προσωπικότητα της Αγίας Παρασκευής, που η μνήμη της τιμάται σήμερα, αφετέρου δε στην προσωπικότητα της αιμοροούσας γυναίκας, που αναφέρεται στην σημερινή ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας ότι οι δύο αυτές γυναίκες αν και ξεκίνησαν από διαφορετική αφετηρία στη ζωή τους, στο τέλος πέτυχαν και οι δύο την προσωπική τους συνάντηση με τον Χριστό.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος, στο πολυπληθές εκκλησίασμα, τόνισε ότι, σε έναν κόσμο που συνεχώς και αδιαλείπτως ματώνει και αιμορραγεί, ως αποτέλεσμα της πτώσης του ανθρωπίνου γένους από τον παράδεισο, οι δύο αυτές γυναίκες, έρχονται να μας δείξουν, μέσα από τον διαφορετικό τρόπο που η καθεμία προσέγγισε και πλησίασε τον Χριστό, τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς ο καθένας και η καθεμιά έτσι ώστε να πετύχουμε την προσωπική μας συνάντηση με τον Χριστό και αναλόγως να θεραπευτούμε όπως η αιμορροούσα ή να αγιάσουμε όπως η Αγία Παρασκευή.

Λίγο προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την διεξαγωγή του πανηγυριού, τους παρισταμένους αντιδημάρχους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, τον πιστό λαό που προσήλθε στο Ναό της Αγίας Παρασκευής και ευχήθηκε σε όσες και όσους γιορτάζουν.

Διαβάστε ακόμα