Η Μεταμόρφωση Αττικής εόρτασε τον Προφήτη Ηλία

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, στις 19 και 20 Ιουλίου κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στην Μεταμόρφωση Αττικής.

Του Πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού &Μαραθώνος κ. Κύριλλος, με την συμμετοχή πατέρων των όμορων ενοριών.

Προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αιμιλιανός Καλλέρης, ευχαρίστησεόλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν τον Άγιο, τους Πανοσιολογιωτάτους και Αιδεσιμολογιωτάτους αδελφούς πρεσβυτέρους, όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το Ταμείο Ενοριακής Δράσεως, το προσωπικό του Ιερού Ναού, όπως επίσης την Φιλαρμονική του Δήμου Μεταμόρφωσης και την Τροχαία Νέας Ιωνίας, όπου συνόδευσαν στην Ιερά Λιτάνευση.

Ανήμερα της εορτής το πρωί,τελέστηκε όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Καραγιάννης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, συλλειτουργούντων των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον πρώτο, τον πατέρα και ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο που βρίσκεται πάντοτε δίπλα σε ό,τι και να χρειαστούν.

Διαβάστε ακόμα