Καθηγητές πληροφορικής Σερρών επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη Σουηδίας

Υλοποιώντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα“ΚΑ102”,στα πλαίσια του προγράμματος “Erasmus+ επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση”, με τίτλο, “Η ανάπτυξη της ρομποτικής, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη”, την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022, μέλη του συλλόγου καθηγητών πληροφορικής Σερρών Ελλάδος, ευρισκόμενα στη Στοκχόλμη για τον ως άνω σκοπό, εκκλησιάστηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, ο οποίος πριν την απόλυση, τέλεσε το Μυστήριο του Χρίσματος δύο νεαρών γηγενών Σουηδών,ομιλήσας καταλλήλως, και στη συνέχεια καλωσόρισε τον όμιλο των καθηγητών πληροφορικής εξ Ελλάδος.

Ακολούθως, στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, ο Ποιμενάρχης καλωσόρισε τους καθηγητές πληροφορικής, και συγκεκριμένα, υπεδέχθη τους κ.κ. Σάββα Αλεξανδρίδη, Γεώργιο Αλμπάνη, Αθανασία Βαβαλέκα, Στέφανο Καρυπίδη, Απόστολο Κλωνή, Βάιο Κοφίτσα, Μαρία Μαλασίδου, Στεργιανή Μαντατζή, Ευφροσύνη Πετρίδου, Χρήστο Τριανταφύλλου, Φίλιππο Χατζηαναστασίου και Κωνσταντίνο Χριστοδούλου.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τον Σεβασμιώτατο για το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στις Σκανδιναυϊκές χώρες, για την εκ βάθρων αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης και την αγιογράφισή του, καθώς και για το όραμά του για την τοπική Εκκλησία, για τον ευαγγελισμό και την διάδοση της Ορθοδόξου πίστεως.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, ενώ στους επισκέπτεςπροσεφέρθησαν εκδόσεις της Ι. Μητροπόλεως, μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη, της Πατριαρχικής επισκέψεως, το έτος 2019, με αφορμή την πεντηκονταετηρίδα της Ι. Μητροπόλεως.

Διαβάστε ακόμα