Με ακριτική νησιωτική αύρα εορτάστηκαν οι Άγιοι Ανάργυροι στον ομώνυμο Δήμο Αττικής

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου τελέστηκαν οι εκδηλώσεις των εορτασμών των Αγίων Αναργύρων ο οποίος έδωσε την νησιωτική ευλογία στην ενορία.

Κατά τον εσπερινό μίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Περιστεριού Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος αναλύοντας την πίστη που είχαν οι Άγιοι προτρέποντας τους πιστούς να έχουν πίστη για να λάβουν την χάρη τους.

Με την συμμετοχή πλήθος πιστών έγιναν οι εορτασμοί με τον Μητροπολίτη Λήμνου να εκφράζει την χαρά του για τον πανηγυρικό παλμό της ενορίας

Στη θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης μίλησε για την κατάσταση που περνάει ο κόσμος αυτή την περίοδο και τόνισε  : «Όταν μένουμε πιστοί στις παραδόσεις τότε μόνο ξεπερνούμε τα προβλήματα που υπάρχουν».

«Οι άγιοι πλήρωσαν Με την ζωή τους την πίστη τους σε δύσκολες εποχές» συνέχισε μιλώντας για τους Αγίους Αναργύρους και σημείωσε πως «Για να παρακαλούμε τους Αγίους για την υγεία μας έχουμε την βεβαιότητα ότι μας ακούν».

Συνέχισε την ομιλία και έδωσε έμφαση πως πρέπει να έχουμε πρότυπα λέγοντας : «Ζωή χωρίς πρότυπα είναι δρόμος χωρίς σήμανση, η Εκκλησία σταθερά μεταφέρει την ομολογία στα παιδιά της» και ολοκλήρωσε  : «Το θαύμα δεν έρχεται για να αποδείξει την ύπαρξη του ο Θεός αλλά δίνεται ως χάρη στους πιστούς».

Τόσο στον εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία οι άρχοντες της περιοχής συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με πρώτο τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Σταύρο Τσίρμπα και οι αξιωματικοί του στρατοπέδου 301.

Στο τέλος ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος εκ μέρους του ναού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιερόθεο και πρόσθεσε την αγάπη που έχει χρόνια για την ενορία πολύ πριν γίνει Μητροπολίτης. Ο προϊστάμενος π. Νικόλαος Γιαννακίδης εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των συνεργατών προσέφερε στον Μητροπολίτη Λήμνου πετραχήλι και ωμόφορο  ευχόμενος καλή ποιμαντορία.

Διαβάστε ακόμα