Με λαμπρότητα η Εκάλη τίμησε την Πολιούχο της Αγία Μαρίνα

Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνης στον ομώνυμο Ναό της Εκάλης. 

Σήμερα το πρωί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος με την άδεια του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Απόψε απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου, ενώ συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας και όμορων Μητροπόλεων.

Ακολούθησε η πάνδημη και μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων της Αγίας Μαρίνης, με την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, της αντιπεριφερειάρχου Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη, του δημάρχου Πεύκης-Λυκόβρυσης Αναστασίου Μαυρίδη, του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους λαού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος Κύριλλος αναφέρθηκε στην αγία Μαρίνα λέγοντας πως παρά το νεαρό της ηλικίας (δεκαπεντάχρονο κορίτσι) δεν δίστασε να ομολογήσει τον Χριστό και να μαρτυρήσει για Εκείνον. Στην πίστη και την ομολογία δεν υστερεί κανένα φύλο, είμαστε όλοι ίσοι. Το κοινό λοιπόν που οφείλουμε να έχουμε όλοι άνδρες και γυναίκες είναι η πίστη στον Χριστό και η ομολογία πίστεως, μιμούμενοι τους αγίους μάρτυρες.”

Η πανήγυρη έκλεισε με τις δέουσες ευχαριστίες εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου, από τον πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μωραΐτη, ευχαριστώντας τον οικείο μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τον συνεφημέριο του πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τσιμπουξή, τους προσκυνητές ιερείς και όλους τους συντελεστές της πανηγύρεως.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμα