Μια ξεχωριστή βάπτιση με ένα δυνατό μήνυμα

Τελέστηκε χθες το απόγευμα στην ιερά Μονή των Αγίων Νηπίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας , η βάπτιση του 3ου τέκνου των ευσεβών γονέων Χρήστου και Ευαγγελίας. 

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο 2ο τέκνο τους παρουσιάστηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας του εμβρύου και ο γιατρός που παρακολουθούσε την μητέρα πρότεινε να το «πάρει» διότι είναι άρρωστο. Οι γονείς ξαφνιάστηκαν : «Τι εννοείτε, γιατρέ , να το σκοτώσουμε ? «Ε, όχι να το σκοτώσουμε αλλά να το πάρουμε γιατί έχει πρόβλημα στην καρδιά και δεν θα ζήσει”.  Τότε οι γονείς απάντησαν κάθετα αρνητικά «Γιατρέ αν είναι να πεθάνει ας πεθάνει από μόνο του, όχι όμως εμείς …εμείς είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, δεν σκοτώνουμε”. 

Έτσι και έγινε. Γέννησαν ένα πανέμορφο κοριτσάκι το οποίο έζησε περίπου ένα μήνα, το αεροβάπτισαν, το χάρηκαν, το έπαιξαν, και όταν το βρέφος “έφυγε” τελέσθηκε μια κηδεία με έντονη χαρμολύπη, έφτιαξαν και το μνήμα, και έτσι δοξάζεται ο Θεός και όλοι είναι χαρούμενοι. 

Με την ευκαιρία της βαπτίσεως του 3ου τέκνου τους, προβάλλουμε αυτούς τους γονείς ως παράδειγμα χριστιανικού ζεύγους που εμπιστεύεται την ζωή τους και των παιδιών τους στον Κύριο.   

Αντίθετα όταν παραβαίνουμε το θέλημα του Κυρίου, όλοι είναι λυπημένοι και ιδιαίτερα οι μητέρες οι οποίες προβαίνουν σε βίαιες πράξεις που αργότερα αισθάνονται τύψεις μέχρι τέλους της ζωής τους.

Φωτορεπορτάζ & βίντεο: Χρήστος Λαρισαίος

Διαβάστε ακόμα