Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Βόρεια Εύβοια

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο 9-10 του Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τις Νεανικές Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως και την πυρόπληκτη Ενορία της Κερασιάς.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου (αγοριών Γυμνασίου), με αρχηγό τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη-Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησιάς της Ελλάδος.

Μετά την παρουσίαση της μικρής γιορτής που ετοίμασαν τα στελέχη και οι κατασκηνωτές, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον αρχηγό π. Ιωάννη, στα στελέχη και στα παιδιά,  για τον ωραίο τρόπο που παρουσίασαν το φετινό θέμα της κατασκηνωτικής περιόδου, το οποίο ήταν «Θέλω να γίνω άγιος», μέσα από την διασκευή τραγουδιών και θεατρικών.

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, επισκέφθηκε την πυρόπληκτη Ενορία Αγ. Τριάδος Κερασιάς, όπου χοροστάτησε στον Όρθο, προέστη στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ευάγγελο Αποστόλου και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς ερμηνευτικά στο διατεταγμένο ευαγγελικό ανάγνωσμα (Ματθ. 8, 5-13) και επισημαίνοντας την πίστη του Εκατοντάρχου, που εκκίνησε την προθυμία του Ιησού Χριστού να θεραπεύσει τον δούλο του, προέτρεψε του εκκλησιασθέντες πιστούς να εμμένουν στην πίστη στον Θεό και στην πρόθυμη διακονία υπέρ των αδελφών.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου, ο ιεροψάλτης της Ενορίας κ. Κωνσταντίνος Χήρας και ιεροψάλτες των γύρω Ενοριών, που προσήλθαν να λάβουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

Αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, κατά το παρατεθέν πρωινό κέρασμα, ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με ένα έκαστο των ανθρώπων τις Ενορίας ακούγοντας και τα προβλήματά που τους απασχολούν ένα χρόνο μετά την επέλαση της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμα