Ο Μητροπολίτης Ιλίου στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος Κρυονερίου Αττικής

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κρυονερίου ιερούργησε χθες, 27 Ιουλίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και γειτονικών Μητροπόλεων.

Ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Δοξαστικό των αίνων, όπου γράφεται ότι ο Άγιος “τον αόρατον εχθρόν τη δυνάμει του Σταυρού ανδρικώς ετροπώσατο”.

Η έκπτωση του ανθρωπίνου γένους από τον Παράδεισο, ήταν αποτέλεσμα της παράβασης της εντολής του Θεού (κάθετη διάσταση) και της επίρριψης ευθύνης για την πτώση στον συνάνθρωπο (οριζόντια διάσταση), πράξεις που αποξένωσαν τον άνθρωπο από την κοινωνία του με τον Θεό αλλά και τον συνάνθρωπο. Ο Χριστός με την σταυρική του θυσία ένωσε “τα τω πριν διεστώτα” και αυτή είναι η μαρτυρία του σταυρού του. Ο Άγιος ακολούθησε πιστά τον Χριστό και έτσι απεκατέστησε στην προσωπική του ζωή την ισορροπία αυτών των δύο διαστάσεων, που τον έκανε πολίτη της Βασιλείας του Θεού.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας διάβασε την ευχή των κολύβων του Αγίου και ετέλεσε την αρτοκλασία που είχαν φέρει στο Ναό οι ευσεβείς ενορίτες.

Εν συνεχεία βραβεύθηκαν υπό του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού π. Πέτρου Θεοδοσίου δύο από τους παλαιούς δωρητές του Ναού.

Η ευχαριστιακή σύναξη έκλεισε με τις ευχαριστίες του Μητροπολίτη προς όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή του πανηγυριού και προς τον πιστό λαό που προσήλθε στο Ναό του Αγίου. Τέλος, ευχήθηκε τα “Χρόνια Πολλά” σε όσους γιορτάζουν.

Διαβάστε ακόμα