Τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως Ιλίου σε συνταξιούχο Ιερέα

Σημερα Κυριακη Δ´ Ματθαιου ο Σεβ. Μητροπολιτης Ιλίου κ. Αθηναγορας λειτούργησε στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων, όπου σύσσωμη η ενορία αποχαιρέτισε τον αποχωρούντα λόγω συνταξιοδοτήσεως εφημέριο της π. Γεώργιο Βακάλογλου.

Στο τέλος της λειτουργίας μέσα σε άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας απηύθυνε στον αποχωρούντα ακάματο Ιερέα κατάλληλους καρδιακούς λόγους για την συμπόρευση τους τα τελευταία δώδεκα χρόνια, μνημονεύοντας την διακονία του από τον χειροτονήσαντα αυτόν μακαριστό Μητροπολίτη Αττικής κυρο Δωρόθεο μέχρι σήμερα.

Ομίλησαν επίσης δι’ ολίγων ο συνεφημέριός του π. Νικολαος Κοτίνης και ο γαμπρός του π. Αναστάσιος Μπαστούνης. Τους λόγους αυτούς έστεψε ο ίδιος ο π. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της ιερατικής του διακονίας αλλά και στις χαρές που με τη βοήθεια του Θεού αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στον αποχωρούντα ιερέα τιμητική πλακέτα.

Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Μπούρας, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Καμπόλης και Λιάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αργυρόπουλος.

Στο τέλος ο π. Γεώργιος μοίρασε το αντίδωρο στους ενορίτες του, οι οποίοι κατασυγκινημένοι φιλούσαν με σεβασμό το χέρι του.

Παρόντα ήταν επίσης τα εγγόνια και δισέγγονα του. Ο Θεός ας ευλογεί τον κάλο Ιερέα π. Γεώργιο αναπαύοντας το γήρας του, για όσα χρόνια του χαρίσει ακόμη.

Διαβάστε ακόμα