O Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Άγιο Σίλα Νέας Πεντέλης

Το διήμερο 29 & 30 Ιουλίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Σίλα και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Σίλα στην Νέα Πεντέλη, το μοναδικό στην Αττική.

Απόψε στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στο προαύλιο του παρεκκλησίου, προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και επισκέπτες Ιερείς.

Το παρόν έδωσαν η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πεντέλης με επικεφαλής την Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά, αλλά και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με αφορμή το δοξαστικό των Εσπερίων, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της ζωής των Αγίων Αποστόλων και κάλεσε το εκκλησίασμα να ακολουθήσουν τα βήματα των Αγίων Αποστόλων, όχι με ζήλο και φανατισμό, αλλά κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός.

Τέλος μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και επαίνεσε τους ιερείς της ενορίας Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης, με προεξάρχοντα τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Αρχιερατικό Επίτροπο της ΙΘ΄Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, π. Ιωάννη Σαββάκη, για την σπουδή και την αγάπη με την οποία πληροφορούν την διακονία τους.

Ακολούθησε μικρή λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Προ του “Δι’ ευχών” ο Προϊστάμενος της ενορίας π. Ιωάννης Σαββάκης ευχαρίστησε τον π. Βαρνάβα για την όλως τιμητική παρουσία του στην πανήγυρη αλλά και για τους πιστούς που με την αγάπη και την υποστήριξή τους έχουν καθιερώσει την πανήγυρη αυτή.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμα