Εγκαίνια νέας Πτέρυγας στην Ι. Μονή Αγίου Αντωνίου Κορασίδος – Αχλαδερής

Το εσπέρας  της Κυριακής 21 Αυγούστου στο καθολικό της ιεράς μονής του Αγίου Αντωνίου στην  τοποθεσία της  Κορασίδας –  Αχλαδερής της επαρχίας Κύμης  η οποία δεσπόζει του Αιγαίου Πελάγους  τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος απέδωσε του ύμνους του εσπερινού  πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα εκ του αναλογίου συνέψαλε ο Πρωτοπρ Γεώργιος Κόσυφας εφημέριος ενορίας Αυλωναρίου επίσης συμμετείχαν  χορεία πλειάδας ιερέων εκ των επαρχιών Αλιβερίου και Κύμης  η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αντωνία Μοναχή μετά της συνοδείας της καθώς  και μοναστικές αδελφότητες εκ των ιερών μονών  Αγίου Χαραλάμπους Λευκών – Αυλωναρίου  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης  Τιμίου Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής  και την συμμετοχή πολλών πιστών  μεταξύ εξ αυτών παρέστη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλιβερίου –  Κύμης και Γενικός Ιατρός, Επιμελητής Β” Κέντρου Υγείας Αλιβερίου κ. Γεώργιος Ζέρβας ο  πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και Διευθυντής Τμήματος Υπουργείου Μεταφορών Ταμυνέων κ. Γεώργιος Μπόκαρης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος  Νεοχωρίου κ.  Σταύρος Κατσινής.

Μετά το περας της ακολουθίας  του εσπερινού προηγήθηκε λιτανευτική πομπή και ακολούθως έμπροσθεν του νέας πτέρυγος  της ιεράς μονής ετελεσθει ο αγιασμός.των εγκαινίων απο τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος των ιερέων και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μετά το πέρας της ακολουθίας του αγιασμού των εγκαινίων ομίλησε και αναφέρθηκε στην όλη  ιστορική αναδρομή της  τριάκοντα ετούς  ιστορικής  πορείας   της ιεράς μονής και  ευχαρίστησε όλους τους δωρητές και όσους συνέβαλαν στην κατασκευή της ιεράς μονής  ιδαιτέρως δε τους πολλούς πιστούς που προσέρχονται  στις  κατανυκτικές και λειτουργικές ακολουθίες της ιεράς μονής.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιωτατος κ. Σεραφείμ αγίασε όλους  τους χώρους της νέας πτέρυγος της ιεράς μονής   και τέλος  παρετέθει εκ της ιεράς μονής   μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους πιστούς που τίμησαν με την συμπροσευχητική παρουσία τους.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Αναστάσιος Ρέτσας.

Διαβάστε ακόμα