Εορτασμός του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού στο Μετόχι της Ι. Μονής Μαρίτσης Πατρών

Με εκκλησιαστικήν λαμπρότητα και με τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου εορτάσθη εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Νικοδήμου, μετόχιον της παλαιφάτου Ι. Μονής Μαρίτσης στο Ζαβλάνι Πατρών, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, όπου ευρίσκεται από το 1984 η Σεπτή Εικών του Αγίου. Την παραμονή εσπέρας ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Ν. Ερινεού. Ο ομιλητής ανεφέρθη με γλαφυρόν τρόπον εις το Ιερόν Μυστήριον της εξομολογήσεως σύμφωνα με τις διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Την κυριώνυμον ημέραν ετελέσθη Πανηγυρικόν Ιερατικόν Συλλείτουργον εις το οποίον προέστη ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, εφημέριος του Ιερού Μετοχίου, ο οποίος εκήρυξεν και τον Θείον Λόγον. Ο Ιεροκήρυξ ανεφέρθη εις τον βίον του Αγίου, εις το διαρκές κήρυγμα του περί αγάπης προς τον Θεόν και τον πλησίον και εις το διαρκές κήρυγμα του περί “Χριστού και Ελλάδος”.

Το απόγευμα της εορτής ετελέσθη Μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, Ιερά Παράκλησις και Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής και του εορτάζοντος Συλλόγου των εν Πάτραις Αιτωλοακαρνάνων. Ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη εις την προσφοράν του Αγίου εις τον χώρον της παιδείας και ετόνισεν ιδιαιτέρως το μήνυμα του Αγίου Κοσμά “Χριστός και ψυχή”.

Διαβάστε ακόμα