Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Ηγουμένης της Ι. Μ. Αγίου Ραφαήλ Ξυλοτύμβου

Εψάλη σήμερα στις 11π.μ. στο κατάμεστο από πλήθος κόσμου καθολικό της Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ & Αγίας Μαρίνας Ξυλοτύμβου, η Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης αυτής Μαρίνας Μοναχής.

Στην Εξόδιο Ακολουθία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου Αρχιμανδρίτη π. Συμεών, αλλά και πλήθος ιερέων και μοναχών από όλο το νησί.

Η Γερόντισσα, όπως τόνισε στον επικηδείο λόγω του ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριάκος Παναγιώτου, ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων με μεγάλη ταπείνωση και παρρησία προς τον Θεό. Έζησε ασκητικά σε όλη της τη ζωή μειμούμενη τον Βίο πολλών Αγίων… Εγκαταστάθηκε στον χώρο της Μονής το 1989 όταν εκεί υπήρχε μόνο το παλαιό εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας, όπου έζησε μόνη της για περίπου 3 χρόνια χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς περίφραξη, ώπου σιγά σιγά μαζί με τον Πατέρα Κυριάκο και τις Ευλογίες του Αγίου Γέροντος Αθανασίου της Ι. Μ. Σταυροβουνίου άρχισε το κτήσιμο της Μονής…

Από σήμερα η αδελφή Μαρίνα, αναπαύεται εν χώρα ζώντων…Ἔνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος… Χριστός Ανέστη Γερόντισσα!!!

Διαβάστε ακόμα