Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως στην Αγία Μονή Πάφου

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε την Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022,  ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Αγία Μονή ή Μονή των Ιερέων ή Μονή του Αγίου Νικολάου, Μετόχι της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, στην Πάφο.

Της εσπερινής ακολουθίας προέστη ο Έφορος της Μονής Κύκκου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης, πλαισιούμενος από τον ιεροδιάκονο π. Χρίστο Καράλη.

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής συνάξεως εψάλη,εν κατανύξει, με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, η ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας ενώπιον του Επιταφίου της.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και των Εγκωμίων της Παναγίας, ακολούθησε λαμπρή Λιτανεία πέριξτηςΜονής και οι προσελθόντες χριστιανοί είχαν την πνευματική ευκαιρία να λάβουν την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου διερχόμενοι κάτω από τον Επιτάφιό Της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας ημέρας, (22Αυγούστου 2022), εορτάστηκε στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ελεούσας του Κύκκου, η ιερή μνήμη του αγίου μάρτυρος Αγαθονίκου και των συν αυτώ Μαρτύρων. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Έφορος της Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης, ο οποίος τέλεσε, στο Καθολικό της Μονής Κύκκου,τη θεία Λειτουργία και στην οποία παρέστησαν συμπροσευχομένοι αρκετοί κληρικοί, αλλά και πολλοί ευλαβείς προσκυνητές, καθώς και πνευματικά τέκνα του εορτάζοντος.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Διαβάστε ακόμα