Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Ιλίου

Σήμερα, Τρίτη 23 Αυγούστου, ημέρα αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της ιερές Μητροπόλεως και όμορων Μητροπόλεων στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό των Αφιδνών.

Προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο γεγονός της εορτής, ερμηνεύοντας ένα στίχο από το τροπάριο του Όρθρου: “Την ζωή η κυήσασα προς ζωή μεταβέβηκας”.

Η Παναγία μας κατέστη Δοχείον Ζωής, Χώρα του Αχωρήτου με τη σύλληψη και γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, που είναι η “Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή”. Δίδει ζωή και ύπαρξη στα σύμπαντα και με την σάρκωσή του ζωοποιεί τον άνθρωπο και του προσφέρει την δυνατότητα κατάκτησης της Αθανασίας, που έχασε στον Παράδεισο.

Η Παναγία αγιασθείσα, με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος στην ύπαρξη της, έγινε ταυτόχρονα όχι μόνο η Πύλη που η ζωή, ο Χριστός εισήλθε στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα και η Πύλη της εισόδου μας στην αιώνια ζωή.

Η εορτή της μας οδηγεί στο να αποδεχθούμε τη Ζωή – Χριστό στην καθημερινότητά μας για να έχουμε την ελπίδα της υποδοχή από αυτόν και την μητέρα του στη βασιλεία του Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μοίρασε το “αντίδωρο” στους παρευρεθέντας πιστούς ευχόμενος “χρόνια πολλά” στον καθένα από αυτούς, αφού πρώτα ευχαρίστησε για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως τον Παν. Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτη. Τιμόθεο, τα μέλη του και όσους εθελοντές εκοπίασαν.

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Δήμας, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε ακόμα