Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μονή Δημιόβης Μεσσηνίας

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Δημιόβης.

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Αυγούστου τελεσθηκε ο Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός της Αποδόσεις και η Ιερά Παράκλησις της Θεοτόκου υπό του Εφημερίου της Μονής π. Ιωάννου και του Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κοκορόγιαννη Καλαμάτας π. Σωτηρίου.

Το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας και θείου Κυρύγματος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεοφύτου Σαχλά και συλλειτουργούντων του Εφημερίου της Ενορίας Μάδαινας π. Δημητρίου, του Εφημερίου της Μονής π. Ιωάννου και του Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κοκορόγιαννη Καλαμάτας π. Σωτηρίου.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Επιμνημόσυνος Δέηση εις μνήμην της Μακαριστής Προηγουμένης της Μονής Γεροντίσσης Κυριακής και όλων των Αδελφών των Ασκησάντων εν αυτή από της ιδρύσεως της μέχρι της σήμερον και εν κυρίω αναπαυθέντων.

Τους ύμνους κατά τις Ιερές Ακολουθίες απέδωσαν οι Αριστεροί Ψάλτες των Ιερών Μαών Αγίου Νικολάου Καλαμάτας κ. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος και Κοιμητηρίου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Μάριος Καπετανέας

Διαβάστε ακόμα