Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Ι. Μ. Ιλίου

Σήμερα, Σάββατο 27 Αυγούστου 2022, εορτή του Αγίου Φανουρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και όμορων Μητροπόλεων στο ομώνυμο Ι. Παρεκκλήσιο στο Ίλιον.

Μετά την Ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβ. Μητροπολίτης απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην έννοια της Αγιότητος και στην θέση των Αγίων, ερμηνεύοντας το χωρίο της Α΄ Επιστολής προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου: “Ευχαριστώ τω Θεώ μου… καθώς το μαρτύριον του Χριστού εβεβαιώθη εν υμίν” (Α΄ Κορ. 1, 4-6). Η στερέωση της μαρτυρίας του μηνύματος και του προσώπου του Χριστού μεταξύ των πιστών δημιουργεί τους Αγίους.

Στη συνέχεια ανέλυσε το λόγο του Χριστού: “Εγώ ειμί το Φως, η Αλήθεια , και η Ζω”, θεμελιώνοντάς τον αγιογραφικά, εξηγώντας ότι οι Άγιοι αντανακλούν αυτές τις ιδιότητες του Χριστού στη ζωή τους και ενδυναμώνουν τους πιστούς κάθε εποχής καθοδηγώντας τους.

Παρέστησαν, ο Βουλευτής Αν. Λοβέρδος, ο πρώην Βουλευτής Κ. Καχριμάνης, Αντιδήμαρχοι από το Ίλιον, καθώς και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιλίου.

Διαβάστε ακόμα