Κάτι αποτειχισμένα μανιτάρια…

Του Κωνσταντίνου Νούση

Έτσι ακριβώς ξεφυτρώνουν στις μέρες μας οι ιερωμένοι που ξεκόβουν από την Εκκλησία (=αποτειχίζονται) και προσχωρούν σε μια άλλη «εκκλησία», ιδρυμένη από άλλον ή και από τους ιδίους. Ποια είναι τα κοινά τους χαρακτηριστικά; Έχουν εξάπαντος το ίδιο πνεύμα με τους παλαιοημερολογίτες. Αποσχίστηκαν από την Εκκλησία, επειδή τάχα αυτή έπεσε σε αιρετικές προδοσίες. Αυτή με απλά λόγια είναι η πεμπτουσία κάθε σύγχρονης αποτείχισης.

                Φυσικά, μέσα στα κοινά χαρακτηριστικά υπάρχουν και οι επουσιώδεις παραλλαγές κάθε πλανεμένου σχισματικού, δια των οποίων και παρασύρει ειδική μερίδα πιστών χριστιανών και τους εξάγει από το σωτήριο καράβι της Εκκλησίας, υποσχόμενος ασφάλεια στη δική του βαρκούλα! Προκειμένου να εξαπατήσουν τα θύματά τους, συνήθως συγκρίνουν εαυτούς με παράλληλες περιπτώσεις έτερων αποτειχισμένων – αποτυχημένων και, φυσικά, οι ίδιοι αυτοπροβάλλονται σαν οι απόλυτα γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί (= ΓΟΧ) και ακριβείς υποστηρικτές της ορθόδοξης παράδοσης.

                Ένας εξ αυτών – πρώην αγιοταφίτης κληρικός, αποσχηματισθείς και καθαιρεθείς, ένα εκ των κοινών προαναφερθέντων χαρακτηριστικών τους – αποτέλεσε την αφορμή γραφής του παρόντος. Τράβηξε την προσοχή μας διότι δραστηριοποιείται και στην πόλη της Λάρισας, τελώντας λειτουργίες και άλλες ιεροπραξίες σε σπίτια οπαδών του. Παρέσυρε, μάλιστα, και σοβαρά άτομα, που έχουν χρόνια σχέση με την Εκκλησία και τον πνευματικό εν Χριστώ αγώνα. Αν, μάλιστα, αληθεύει ότι κάποιοι εξ αυτών δεν παρέστησαν ούτε στην κηδεία των γονέων τους, για να μη «μιανθούν» από τους υποτιθέμενους αιρετικούς κληρικούς της επίσημης Εκκλησίας, τότε μιλάμε για επικίνδυνο πνευματικό οδηγό με απάνθρωπα χαρακτηριστικά…

                Το ιδιαίτερο, όπως τον άκουσα λίγο στο διαδίκτυο, χαρακτηριστικό του εν λόγω πρώην ιερομονάχου, είναι η θεώρηση του εμβολίου ως του χαράγματος του Αντιχρίστου! Έλεος! Πρόκειται για αστείες ερμηνείες που καταντούν γελοιωδέστερες και από τις προφάσεις των παλαιοημερολογιτών του περασμένου αιώνα, προκειμένου να σχίσουν την Εκκλησία και να στήσουν, έκαστος εκ των αρχηγευόντων, το δικό του πνευματικό μαγαζάκι, που το βαφτίζουν έκαστος τη μοναδική επί γης αληθινή Εκκλησία του Χριστού!

                Όχι, αγαπητέ «πάτερ», το εμβόλιο, ακόμη και αν είναι επικίνδυνο σωματικά, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι το χάραγμα και σφράγισμα της Αποκάλυψης, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν συνδέεται με άρνηση της χριστιανικής πίστεως των εμβολιασθέντων. Για όλα τα άλλα που λες, τα έχουμε ξανακούσει πάλιν και πολλάκις…

                Είτε εξ εγωισμού είτε εξ αγνοίας είτε συνδυαστικώς, ο διάβολος βρήκε έναν ακόμα «άγιο» πατέρα να παρασύρει τους ευαίσθητους σε αυτούς τους τομείς χριστιανούς. Είναι κρίμα, πραγματικά, άνθρωποι που μια ζωή ολόκληρη αφιερώθηκαν ψυχή τε και σώματι στον Χριστό, να απωλέσουν τους κόπους τους για πλάνες τόσο χονδροειδείς – όχι ότι οι λεπτότερες δεν είναι θανατηφόρες! Ευφρανθώμεν, λοιπόν, «πάτερ» Ε., με την επιστροφή σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, συν τοις υμετέροις «τέκνοις»!

Διαβάστε ακόμα