Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας Αλεξάνδρου

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσεμπερούς, στο Πάπαρι Αρκαδίας εόρτασε με κάθε λαμπρότητα τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ενώ στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ο οποίος νωρίτερα προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και κατ΄ εντολήν του οικείου Πομενάρχη, ο Μητροπολίτης Πατρών προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Δημητρίου Πολύδωρου, ενώ μετέπειτα ο Μητροπολίτης Ιερισσού προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννη Παζιούρα.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος στον λόγο του ευχαρίστησε εκ καρδίας τους παρισταμένους Αρχιερείς για την τιμή που του έκαναν, τους άρχοντες του τόπου, αλλά και όλο το εκκλησίασμα που έφτασε έως το Ναό της Παναγίας Τσεμπερούς για να εορτάσει τον Άγιο Αλέξανδρο. Επίσης, έκανε αναφορά στους δύο νέους κληρικούς της Μητροπόλεως, καθώς τους ευχήθηκε να είναι πάντοτε άξιοι και στερεωμένοι.

Ακολούθως, εκ μέρους των Αρχιερέων, του Ιερού Κλήρου, των αρχόντων και του ευσεβούς λαού ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ιεράρχη ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφερόμενος στην ζωή του Αγίου Αλεξάνδρου του Ομολογητού και στα στοιχεία που συνέθεταν την ζωή του, μίλησε αποδίδοντας αυτά τα στοιχεία και στην προσωπικότητα του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, δηλαδή ότι είναι πραγματικός ποιμήν λογικών προβάτων, κυβερνήτης ψυχών, διδάσκαλος των ιερών δογμάτων της πίστεως, δηλαδή περί της Αγίας Τριάδος, περί του ενός και μόνου Αληθινού Θεού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, περί της Μιας Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας και περί Αυτής ταύτης της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου και περί της συνεχούς και αδιαλείπτου ομολογίας αυτής της πίστεως ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Τέλος, τον ευχαρίστησε για όλα όσα έχει προσφέρει ως Ιεροκήρυξ, ως Αρχιερεύς της Εκκλησίας του Χριστού τόσο στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, όσο και στην περικλεή και ιστορική Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, με την σεμνότητά του, την αγάπη του, την ειλικρίνειά του, την θυσιαστική του διάθεση υπέρ της δόξης του Θεού και υπέρ σωτηρίας ψυχών αθανάτων, υπέρ ων Χριστός απέθανε και ανέστη.

Παρέστησαν, ο Βουλευτής Αρκαδίας Γ. Παπαηλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Εμ. Σκαντζός, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κων. Τζιούμης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστ. Κούλης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Διαβάστε ακόμα