Με λαμπρότητα η επάνοδος της Παναγίας Μαλεβής στο θρόνο της

Ιερά Μονή Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, ο Μεθέορτος Εσπερινός της  Θεομητορικής εορτής Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μαλεβής Αρκαδίας.

Στον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προέστη ο Θεόφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελχισεδέκ Γαλάνη, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Σαμουήλ Κασίμο και τους Εφημερίους της Ιεράς Μονής. Στις ως άνω Ακολουθίες παρέστη και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λουκούς Αρκαδίας Νεκταρία Μοναχή.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια των Ακολουθιών προκειμένου να προσκυνήσει την Θαυματουργό και Μυροβλύζουσα Εικόνα της Παναγίας Μαλεβής.

Με το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, στον αύλειο χώρο της  Μονής, με κατάληξη το παλαιό Καθολικό, όπου η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στο μόνιμο θρόνο της.

Προ της Απολύσεως ο Επίσκοπος Τεγέας, αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ευχήθηκε η Παναγία μας να δίνει δύναμη και ευλογία στους προσκυνητές και στην αδελφότητα. Τέλος, παρότρυνε τους πιστούς να εναποθέτουν την ελπίδα τους, τις αγωνίες τους και την αδυναμία τους στο εικόνισμα της γλυκητάτης Παναγίας μας.

Διαβάστε ακόμα