Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής

Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Εν μέσω πλειάδας προσκυνητών από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και με κάθε λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Αρκαδίας.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαντινείας αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, κάνοντας αναφορά στην αγνή κόρη της Ναζαρέτ την Παναγία, η οποία με την αγνότητα του σώματος και της ψυχής της επιλέγει από τον Θεό να γίνει βασίλισσα των ουρανών και μητέρα των ανθρώπων. “Έδωσε την συγκατάθεσή της για να γίνει ο Θεός τέλειος άνθρωπος και να γεννήσει τον Θεό”, τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, ανέφερε πως η Παναγία Μαλεβή έχει την πηγή της Μυροβλύσεως, αλλά οφείλουμε να ταυτίσουμε τον εαυτό μας με την Παναγία για να είναι σκέπη μας και Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Εμ. Σκαντζός, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων τοπικών αρχών και φορέων.

Διαβάστε ακόμα