Πάνδημη λιτάνευση του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο

Κορυφώθηκαν χθες το βράδυ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 305 χρόνων από την μετακομιδή του Σεπτού Λειψάνου του Πολιούχου, Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο, με τη λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος στην πόλη.

Μάλιστα, φέτος, συμπληρώνονται 400 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου (1622) και οι εκδηλώσεις διεξάγονται, προεξάρχοντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄.
Στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί, ενώ την ιερή πομπή πλαισιώσαν άγημα αποδόσεως τιμών της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακύνθου και των Δ.Ε Αλυκών και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών και αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

Μετά την επιστροφή της Λιτανείας του Αγίου Διονυσίου, από την παραλιακή οδό στον Ιερό Ναό και την παράκληση στα προπύλαια μοναδικό ήταν το θέαμα από τα πυροτεχνήματα πάνω από το λιμάνι. Η νύχτα έγινε μέρα και το αποτέλεσμα έκανε τους εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους να ξεσπούν σε επιφωνήματα και χειροκροτήματα.

imerazante.gr

Διαβάστε ακόμα