Παράκληση στην Παναγία από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Την Τρίτη Παράκληση προς την Παναγία μας τέλεσε χθες Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου με την συμμετοχή των Ιερέων του Ι. Ναού, των Διακόνων π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Χρήστου Χίλια και ευσεβών Χριστιανών. Τον θείο λόγο κήρυξε, κατ᾿ εντολή του Ποιμενάρχου μας, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου–Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ο οποίος επεξήγησε ότι τον Δεκαπενταύγουστο καλούμαστε στους Ναούς για να τιμήσουμε Την Υπεραγία Θεοτόκο, να Την ευχαριστήσουμε για τις δωρεές Της και να Της εμπιστευτούμε ό,τι μας απασχολεί. Η Παναγία μας τρέφει τόσο μεγάλη αγάπη για εμάς, που υπερβαίνει ακόμα και την αγάπη της φυσικής μας μητέρας. Η αγάπη Της δεν είναι σαρκική αλλά πνευματική και πηγάζει από τον Υιό Της, που με την Σταυρική Του θυσία οδήγησε την Παναγία μας να μας υιοθετήσει όλους.

Στην συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Θεοστήρικτου του Ομολογητού, Ηγουμένου της Ι. Μονής Πελεκητής, ο οποίος έζησε στα χρόνια της Εικονομαχίας, υπέστη βασανιστήρια και φυλακές και συνέγραψε τον Μικρό Παρακλητικό Κανόνα εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Όταν διαβάζουμε ή ακούμε τον Κανόνα αυτόν αισθανόμαστε σαν να μιλά για εμάς απαλύνοντας τον πόνο και τις δυσκολίες της ζωής.

Ο π. Παναγιώτης ολοκλήρωσε την ομιλία του παρακαλώντας τον Πνευματικό μας Πατέρα και Ποιμενάρχη μας να δέεται στην Παναγία, ώστε η καρδία μας να είναι πάντοτε θερμή για προσευχή και μετάνοια!

Διαβάστε ακόμα