Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου

Άρτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε, απόψε Κυριακή 7 Αυγούστου 2022,  Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος ανέφερε πως έφτασε σήμερα στην Άρτα για να τιμήσει τον Ποιμενάρχη της χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα διαμάντι της Ιεραρχίας. Επίσης, μίλησε για τον Άγιο Καλλίνικο, παρομοιάζοντάς τον ως μια ανθοδέσμη αρετών που διακρίθηκε για αυτές. Τέλος, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη να έχει το φως του Θεού στην καρδιά του καθώς και υγεία σωματική και πνευματική για να ποιμαίνει το λαό του Θεού.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε αδελφικώς τους Αρχιερείς, τους Ιερείς, τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, αλλά και τους πιστούς για την παρουσία τους. Επίσης, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερη τιμή κι ευλογία να εορτάζει τον Άγιο του οποίου φέρει το όνομα από το 1991.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό προκειμένου να προσκυνήσει απότμημα Ιερού Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου, να συμμετάσχει στον Εσπερινό, αλλά και να ευχηθεί τα δέοντα στον Ποιμενάρχη του για την ονομαστική του εορτή.

Διαβάστε ακόμα