Ανοίγει ο δρόμος για την διχοτόμηση της Μητροπόλεως Αιτωλίας

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Υπέρ της διχοτόμησης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας τάσσεται πλέον και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς, όπως τοποθετείται ο ίδιος σε επιστολή που απέστειλε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Σαλμάς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό του στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ενώ τονίζει ότι στην διοικητική οργάνωση της εκκλησίας έχει αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη η ίδια η Εκκλησία και όχι οι πολιτικοί. Συνάμα, τάσσεται υπέρ της διχοτόμησης της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, λέγοντας πως από την αρχή ήταν σύμφωνος με το θέμα αυτό.

Τέλος, κάνει αναφορά στο μεγάλο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά και εξαίρει το έργο του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, αλλά και του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφανίου Καραγεώργου.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Σαλμάς είναι ο δεύτερος κατά σειρά κυβερνητικός Βουλευτής του νομού που τάσσεται υπέρ της διχοτόμησης και μεταφέρει με τον τρόπο αυτό τόσο στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, όσο και στον Πρωθυπουργό ένα αίτημα χιλιάδων πιστών του νομού.

Διαβάστε ακόμα