Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Ιλίου

Σήμερα, Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας συλλειτούργησε μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου στον Ι. ναό Αγίου Δημητρίου Πετυρουπόλεως, όπου προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Διονυσίου Λαμπρόπουλου, υιού Ιερέως και εγγονού Ιερέως της Μητροπόλεως.

Μετά των Σεβασμιωτάτων συνιερούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρος , Σπετσών και Αιγίνης π. Νεκτάριος Δαρδανός – συμφοιτητής του χειροτονηθέντος – ο π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός της αυτής Μητροπόλεως – Πνευματικός του χειροτονηθέντος – και κληρικοί της Μητροπόλεως Ιλίου, μεταξύ των οποίων ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος Αθανασίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αχαρνών π. Ιωάννης Ράπτης, ο Ιεροκήρυκας π. Αγαθάγγελος Κόκλας και ο πατήρ του χειροτονηθέντος π. Κωνσταντίνος.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Διονύσιος αναφέρθηκε στην “στενή οδό” που οφείλει να βαδίζει κάθε κληρικός κατά την διακονία των πιστών και στις αρετές που πρέπει να έχει για να πετύχει σε αυτή την διακονία και μνημόνευσε όλους όσους στάθηκαν δίπλα του από τα παιδικά του χρόνια μέχρι σήμερα ευχαριστώντας τους.

Αντιφωνώντας τον Μητροπολίτη Ιλίου υπογράμμισε την αξία της ρήσης του Χριστού, που αναφέρει το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα, στην οποία υπογραμμίζεται η απάρνηση του εαυτού μας και η άρση του προσωπικού μας σταυρού – στάσεις που πρέπει να καθορίζουν κυρίων την Ιερατική Διακονία – αναλύοντάς αυτές διεξοδικά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου μοίρασε το αντίδωρο στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο δε χειροτονηθείς το ενθύμιο.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πετρουπόλεως κ. Βλάχος, ο Βουλευτής κ. Λομβέρδος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλίππου και ο Αντιδήμαρχος κ. Λάππας.

Διαβάστε ακόμα